Kieli võistlus

Heii! Kieli Nädal on üks äge võistlus, kus lisaks purjetamisele on ka kaldal mõnus melu. Seega on see igatepidi üks tore võistlus, kui nüüd tüüpiline külm ja vihmane ilm välja arvata. Nagu Facebookis kirjutasin, siis esimesel päeval läks mul kohe üle ootuste hästi. Tegin suurepärased stardid ja lõpetasingi sõidud ilusti esikümnes – 2. ja 6. Nende kohtadega platseerusin peale esimest päeva lausa 5. kohale. Esimene päev oli ka ainuke päev keskmise-vaiksema tuulega. Peale seda toimus ilmamuutus ja edaspidi puhus.

Kolmandal, ehk esimesel tugeva tuule päeval käis mul põhiline võitlus iseenda ja paadiga. Iga kord, kui võimalik, siis midagi juhtus. Küll läks poom vette, soot oli sõlmes, kontrat ei saanud järgi, jäin vastu tuult või läksin hoopis vastu märki. Nii et kõik korrad, kui tundus, et ohh, olen oma täitsa okei kiirusega täitsa okeil kohal, siis tegin ühe oma äpardustest ja kukkusin kolinal 5-10 kohta tahapoole. Isa ütles ka, et vahepeal ei saanud trackerist midagi aru, millega ma seal vee peal tegelen. Aga need “vead” kirjutan hooaja alguse ja tugeva tuulega trennide puuduse alla. Sellel päeval kohtadeks siis 16, 17 ja 13, mis tulemustes langetasid mu 20. kohale.

Viimasel päeval (minu jaoks, kes ma medal race’i seekord veel ei pääsenud) puhus jälle tugev tuul, aga seekord teisest suunast, mille tõttu oli ka laine teistsugune. Kui eelmisel päeval oli laine suur ja rahulik, siis viimasel päeval hoopis lühike ja choppy. Ja vot selle lainega ei õnnestunud mul end kuidagi liikuma saada. Sellise lainega olen alati natuke maaldema pidanud, kuid uue süsinikust mastiga (ainult ülemine osa siiski) olid mured võimendatud. Seetõttu oli minu pea paadis kinni, oludes, kus pidi kogu tähelepanu olema paadist väljas. Aga egas siin muud ei ole, kui trenni vaja teha 🙂

Viimaste sõitude kohtadeks 23, 28 ja 30 (kuldfliit!!). Kokkuvõttes lõpetasin võistluse 25. kohaga, mis tavaoludes oleks olnud “täitsa hästi ju!!”, kuid arvestades esimest päeva, siis jäi see nälg sisse kripeldama. Aga järgmine kord paremini! 🙂

 

SHARE:


0 comments so far.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *